Fakültemizin hedefi; güçlü bir altyapıya sahip ve bunları kendi mühendislik alanında kullanabilen,  analitik düşünebilen, liderlik ve yaratıcılık niteliklerine sahip, gerekli bilgi ve teknik donanımları etkin ve verimli kullanabilen, problemlere çabuk, pratik ve doğru çözümler bulabilen, konular arasında kolay ilişkiler kurarak yeni çözümler üretebilen ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip edip kendini sürekli geliştiren, mühendisliğin mesleki sorumluluğunu taşıyabilen genç mühendisler yetiştirmektir.

Bunun yanı sıra bir diğer hedefimiz; Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Bölgenin sanayicileri ile eğitim, araştırma ve AR-Ge platformunda sürekli beraberlik sağlamak, çevremize bilgi ve birikimlerimizi aktararak yararlı olmaktır. Fakültemizin dekanlık görevi Prof. Dr. Ömer ZORBA tarafından yürütülmektedir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Mühendislik Mimarlık Fakültesi © 2017 Sayfa Başı