TÜBİTAK 2209-A PROJELERİNDE FAKÜLTEMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

26 Mayıs 2022

TÜBİTAK 2209-A PROJELERİNDE FAKÜLTEMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 6 proje desteklenmeye değer bulundu.

Fakültemiz Teknomakine Topluluğu çatısı altında proje yazma eğitimi alan öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 6 proje TÜBİTAK tarafından desteklendi. Proje kültürünü lisans seviyesinde başlatmayı hedefleyen üniversitemizin bu misyonuna ulaşmasında katkısı olan başta öğrencilerimiz olmak üzere onları bu süreçte destekleyen ve projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

1. Panel Radyatörlerde Nanoakışkan kullanımı

Öğrenci             : İrem Nur YEŞİLYURT (Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi)

Danışman         : Dr. Öğr. Üyesi Kadir GELİŞ

2.Termoelektrik jeneratörler ile laboratuvar ortamında elektrik üretilmesi ve fabrika baca gazı atıklarında değerlendirilebilirliğinin analizi