ÖTÜKEN ROKET TAKIMIMIZ TEKNOFEST ROKET YARIŞMASINA KATILDI

07 Eylül 2020

BAİBÜ Teknoloji Bilim ve Proje Topluluğu Bünyesinde 2019 yılında kurulan Ötüken Roket Takımı, T3 Vakfı, Roketsan ve Tubitak SAGE'nin ana sponsoru olduğu Teknofest roket yarışmasına alçak irtifa (1500 mt) kategorisinden katılım sağlamıştır.

Roketimizin uçuş bilgisayarı ve yer istasyonu tasarımları BAİBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencileri Çağatay Yıldırım, Taylan Yıldız, Arif Kılıç, ve Takım Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat DALDAL tarafından yapılmış ve imal edilmiştir. Roketin mekanik tasarımları ise Makine mühendisliği öğrencileri Ömer Faruk Tuncay, Cihan Gücüoğlu ve Enes Kalafat ile yapılmış ve imal edilmiştir.

Yedi ay süren zorlu bilimsel raporlama aşamalarından  başarıyla geçen Ötüken Roket Takımı kendi kategorisindeki 120 takım içinden 16. olarak finale kalarak Tuz Gölü Roketsan Hisar Atış merkezine davet edilmiştir. Atış alanında takımımızın tasarladığı roket, Roketsan Mühendisleri tarafından güvenlik kontrollerinden geçerek atış izni almıştır. Ötüken Roket Takımının roketi 4 Eylül 2020 Cuma günü beraberindeki 6 takımın roketi ile rampalara yerleştirilmiştir. Roketlerin atışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR ile gerçekleştirilmiştir.

Ötüken Roket Takımı 7 alık süre içerisinde roketin mekanik aksamını, uçuş kontrol bilgisayarı ve yazılımlarını yerli olarak yapmış bulunmaktadır. ÖTÜKEN Roket Takımında emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.