AKADEMİK KURUL

25 Ekim 2019

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Akademik Kurul toplantısı 23.10.2019 tarihi saat 14:00'te Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mustafa YAMAN, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ömer ÖZYURT, Bölüm Başkanlarımız ve Fakültemiz öğretim elemanlarının katılımıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Akademik Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Ömer ÖZYURT sunumunun ilk bölümünde; Fakültemizin misyonu, vizyonu, amaç ve hedefleri, Fiziki altyapısı ile Fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgileri, bölüm sayıları, akademik ve idari personel sayıları ve Fakültemizin bilimsel/akademik faaliyetleri hakkındaki güncel bilgileri aktardı ve sunumun ikinci bölümünde ise gelecek dönemde Kalite Güvence Sistemi kapsamında bölümlerimizin öğretim planında 7+1 sisteminin uygulanabilirliği, akreditasyon, fiziki altyapının iyileştirilmesine yönelik yapılacak olan çalışmalar ile yeni açılması düşünülen bölümlerimiz hakkında bilgi vermiştir. Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ömer ÖZYURT sunumunun son bölümünde; TAİ ile yapılan staj işbirliği antlaşması ve 4 farklı bölümümüzün Devlet Su İşleri ile birlikte yapılacak projelerden bahsetmiştir. Dekanımızın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa YAMAN konuşmasını yapmıştır.

Sayın Prof. Dr. Mustafa YAMAN sözlerinin başında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI’nın Akademik Kurul toplantılarını önemsediğini fakat şehir dışında olmasından dolayı üzülerek katılamadığını ve bütün Fakülte öğretim elemanlarına selamlarını ilettiğini söylemiştir.

Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mustafa YAMAN yaptıkları konuşmada; Üniversite çalışanı olarak herkesin kurumun birer parçası olduğunu ve Üniversite başarısı herkesin gurur duyacağını belirterek, idari ve akademik personelin Üniversiteyi hak ettiği yere getirmek için elinden gelen gayreti fazlasıyla göstermesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda öğretim elemanları ve doktora öğrencilerimiz tarafından yapılacak olan uluslararası makale sayısı ile TÜBİTAK (özellikle 1001 kodlu projeler), BAP ve dış kaynaklı proje sayısının artırılmasının beklendiğini ifade ederek sözü Mühendislik Fakültesinin öğretim üyelerine bırakmıştır.

Akademisyenlerimizin sunum ve soruları ile devam eden toplantı 2019 yılında Profesör ve Doçent olarak atamaları yapılan öğretim üyelerimize verilen tebrik plaketi ile sona ermiştir.