BOLU DÜZCE AR-GE PROJE PAZARINDA BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİNİN PROJESİ BİRİNCİ OLDU

13 Mayıs 2019

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTMER) ile Düzce Üniversitesi Düzce Teknopark tarafından düzenlenen Bolu-Düzce Ar-Ge Proje Pazarı’nın 3’üncüsü gerçekleştirildi. Projeler, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde sergilendi. BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris ŞAHİN, BAİBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın HİM ve Prof. Dr. Mustafa YAMAN, Düzce Teknopark Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan ŞAHİN ve BAİBÜ TTMER Müdürü Prof. Dr. İbrahim BELENLİ projeleri inceleyerek, proje sahiplerinden bilgi aldılar. Ardından İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren proje sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Bu yıl ar-ge proje pazarı ödülleri akademisyen ödülü, öğrenci ödülü ve sanayi/serbest ödülü olmak üzere üç farklı kategoride verilmiştir. 2019 Ar-ge akademisyen ödülünü Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK “Sıvı Ürünlerin Pastörizasyonu Amacıyla Geliştirilen Dikey UV Sistemi” projesiyle layık görüldü. Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK’e ödülü Prof. Dr. Aydın HİM tarafından takdim edildi.

Sıvı Ürünlerin Pastörizasyonu Amacıyla Geliştirilen Dikey UV Sistemi Prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK’in yürütücülüğünü yaptığı ve T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen Gıda Kalitesi ve Emniyeti Yönünden Geleneksel İçeceklerimize Yenilikçi Proses Teknolojilerinin Uygulanması (TAGEM/ 16 / AR-GE /35) başlıklı proje kapsamında geliştirilmiştir.