YÜZ İFADESİNİ TANIYARAK SATRANÇ OYNAYAN ROBOT PROJESİ - ÇOLAK

YÜZ İFADESİNİ TANIYARAK SATRANÇ OYNAYAN ROBOT PROJESİ - ÇOLAK

08 Mayıs 2019

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencileri Fatih Tıngır, Büşra Şeker ve Cem Eren Sert bitirme projeleri kapsamında Dr.Öğr.Üyesi Şafak Kayıkçı danışmanlığında geliştirmiş oldukları yüz ifadesini tanıyarak satranç oynayan robot (ÇOLAK) projesi ile 24-26 Nisan 2019 tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen “Marmara Mekatronik ve İnovasyon Günleri - MİG” robot yarışması serbest kategoride ikincilik, 7 Mayıs 2019 Çankaya Üniversitesi’nde düzenlenen “ROBOÇANKAYA’19” robot yarışması serbest kategoride birincilik elde etmişlerdir.

Proje dâhilinde rakibinin yüz hatlarından ölçeceği duygu yoğunluklarına hamlelere karar veren ve görüntü işleme algoritmaları ile oynanan hamleleri anlayarak karşılık veren bir robot satranç kol geliştirilmiştir.