BAİBÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencilerinden Önemli Başarı

06 Mayıs 2019

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de toplam 1.7 milyon tüketiciye ve 3.5 milyon nüfusa enerji dağıtım hizmeti veren SEDAŞ’ın bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı 4. Geleneksel SEDAŞ Proje Fikri Yarışmasında, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri bir üçüncülük ve üç mansiyon ödülü kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Toplam 60 proje başvurusunun değerlendirme aşamasına alındığı yarışmada, finale kalan 10 projeden dördü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin projeleri oldu. Merve Karaşahin ve Haluk Burak Kılıç “Nötr Kopması ve Zayıflaması” isimli projeleri ile üçüncülük ödülünü kazanırken, Erdoğan Korkmaz, Zübeyr Tonkuş ve Selim Akbaba “Otomatik Topraklama Direnci Kontrol Sistemi” ve “Wearable Protector” isimli projeleri ile, Mustafa Said Gökçel ve Taylan Yıldız “Cepte Güven” isimli projeleri ile mansiyon ödülü kazandılar.

02 Mayıs 2019 tarihinde sonuçlanan SEDAŞ 4. Proje Fikri Yarışmasında üçüncü olan proje 4.000 TL, mansiyon alan projeler de 1.500 er TL para ödülü ile ödüllendirildi. Ödül alan öğrencilerimiz ödüllerini SEDAŞ yetkililerinin elinden aldı.

2016 yılından itibaren düzenlenen SEDAŞ Proje Fikri yarışmasında Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri daha önce de iki birincilik, bir üçüncülük ve iki mansiyon ödülü alarak başarı göstermişlerdi.